НАСТАВАК САРАДЊЕ СА ИЗАСЛАНСТВОМ ОДБРАНЕ АМБАСАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

Изасланик одбране амбасаде Руске Федерације у Београду пуковник Андреј Киндјаков са сарадницима, 24. јануара 2017. године примио је делегацију Клуба генерала и адмирала Србије, генерале Луку Кастратовића и Винка Пандуровића, на челу са председником Скупштине Клуба генералом Миломиром Миладиновићем.

Пуковник Анреј Киндјаков  са сарадницима био је у 2. фебруара 2017. годинеузвратној посети Клубу генерала и адмирала. Госте је дочекао генерал Миломир Миладиновић са генералима Луком Кастратовићем, Винком Пандуровићем, Љубисавом Тодоровићем и Владимиром Пејаком.

На сусретима су размењена искуства о заједничким активностима договореним на састанку у априлу 2016. године. Посебне утиске и поруке оставила су сведочења ветерана Совјетског Савеза и НОВ Југославије из Другог светског рата, поводом заједнчког обележавања Дана победе, 9. маја 2016.године, учесника ослобођења Београда 1944. године, као и импресивна сведочења ветерана из битке код Курска (5.јули-23. август 1943.) највеће тенковске битке у историји ратовања и једне од најзначајнијих  савезничких победа током 1943. године, када је иницијатива на Источном фронту прешла на совјетску страну.

Приликом посете Клуба пуковнику Киндјакову уручено је неколико примерака Каталога изложбе о НАТО агресији “ Да се не заборави“. Примерак Каталога пуковник Киндјаков је послао у Москву, гдје је оцењен као верно сведочанство борбе српског народа против вишеструко надмоћнијег агресора – 19. држава окупљених око САД – и сведочанство невиђеног злочина НАТО агресора над СР Југославијом, Србијом и српским народом.

На сусретима је истакнут значај обиљежавања догађаја из историје Србије и Русије, које у Србији обиљежава амбасада Русије, као и активности у области сарадње ветеранских организација. У том правцу договорене су активности за наредни период.