ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ВОЈСКЕ

Поводом Дана Војске Србије, 23.априла, председнику Републике Србије, господину Томиславу Николићу, министру одбране РС, господину Зорану Ђорђевићу и начелнику Генералштаба Војске Србије, господину генералу Љубиши Диковићу, у име Клуба генерала и адмирала Србије, председник његове Скупштине, господин генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић, упутио је честитку следеће садржине:

 

Вама и свим припадницима Војске Србије, припадници Клуба генерала и адмирала Србије честитају Дан Војске Србије, 23.април.

Дозволите да уз честитку, поздравимо Вас и све припаднике Војске Србије, храбре и часне људе, који су са изузетним успехом остварили све постављене циљеве, а своју енергију и знање професионално и ефикасно даривали својој отаџбини и свом народу.

Слободарски народ Србије заслужује такву Војску и такве јунаке, који су према мишљењу струке, учинили највише што су могли, изнад видљивог и исказаног. Сачували су част и понос професије. Постали су млади сој наше старе славе. Својим етичким и професионалним понашањем, подстичу народ Србије на патриотизам, част, поштење, правдољубивост, одговорност, дисциплину, понос, достојанство, отпорност и издржљивост.

Њени успеси су неопходни за наше узрастање, доказивање, подвиг и самоусавршавање. Касарне и полигони Војске Србије су места учења верности отаџбини, места светлости наше нове историје, народне правде и истине, места стварања снажне воље и осећаја дужности, места са којих се шири храброст, јача национални дух, понос, достојанство, места усхићења и знамења са којих се виде и поштују потомци и наше порекло, места славе палих хероја и нашег вечног дуга слободи. Својим бдењем удахњују живот традицији и све нас испуњавају поносом.

За Дан Војске Србије, шаљемо Вам најлепше жеље и поклањамо љубав, захвалност, радост, срећу и мир. На данашњи дан подигнимо поносно заставе Србије. Нека се лепршају у миру и срећној будућности.

TANTO NOMINI NULLUM PARALOGIUM – ни једна похвала није достојна имена Војске Србије.

Београд, 23.април 2017.године