ДЕЛЕГАЦИЈА ДРЖАВНЕ ДУМЕ РУСИЈЕ У СРБИЈИ

 

Председник Државне думе Русије Вјечеслав Викторовић Володин,  изразио je поштовање и захвалност Клубу генерала и адмирала Србије на пажњи коју поклања традиционалним везама руског и српског народа и одржавању заједничких  споменика из историје  народа Србије и Русије 

Председник Државне думе Федералне скупштине Руске Федерације, Вјечеслав Викторовић Володин са делегацијом, боравио је 5.јуна ове године, у званичној посети Републици Србији. Том приликом уприличен је сусрет и са делегацијом Клуба генерала и адмирала Србије. Руска делегација је положила венце и цвеће на Спомен-комплекс ослободиоцима Београда 1944. године и на Споменик Совјетском војнику. Венце су положили председник Володин и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, а испред Клуба генерали Лука Кастратовић, Владимир Пејак и Вукајло Чађеновић.

После уписивања у Књигу утисака, председник Володин се у краткој беседи обратио делегацији Клуба и захвалио што Клуб поштује, гаји и развија заједничке традиције српског и руског народа.

Председник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије генерал-мајор у пензији др Лука Кастратовић упознао је уважене госте са личном картом Клуба и његовим активностима. Посебно је нагласио активности у приказивању истине о  агресији НАТО на СР Југославију 1999. године, кроз организовање научних скупова, трибина и округлих столова. Клуб ће и написати књигу истине о НАТО агресији, о херојском отпору наше војске и народа вишеструко надмоћнијем агресору, на што смо поносни. На крају се генерал Кастратовић захвалио на подршци коју Русија пружа српском народу и Србији.

У делегацији председника Државне думе био је и генерал-пуковник Виктор Михаиловић Заварзин, депутат Државне думе, почасни члан Клуба генерала и адмирала Србије, који је успешно запосео аеродом Слатину, 1999. године. У разговору изразио је жељу да дође посебно у посету Клубу, да и он напише своја искуства о НАТО агресији на СРЈ и Србију. У поподневном програму делегација Клуба, којој се по жељи генерала Заварзина, придружио генерал Радослав Шкорић, присуствовала је концету у Руском дому.