СКУПШТИНА БОРАЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

 

У Бијељини је 22. јуна ове године одржана Радна седница Скупштине Борачке организације Републике Српске (БОРС). Скупштини су присуствовали и представници Клуба генерала и адмирала Србије генерал-мајор у пензији др Винко Пандуревић и генерал-мајор у пензији Вукајло Чађеновић.

 Скупштина је разматрала актуелна питања и проблеме борачке организације РС у целини, са посебним освртом на статус БОРС-а као организације од јавног значаја, права бораца, те актуелну политичку ситуацију у РС.

Скупштину БОРС-а је у име Клуба поздравио генерал-мајор др Винко Пандуревић. Он је у свом излагању истакао да је врло значајно што је Клуб генерала и адмирала Србије успоставио сарадњу са БОРС-ом, као важном организациом проистеклом из одбрамбено-отаџбинског рата у Републици Српској, као и неопходност проширења будуће сарадње. Пандуревић је апеловао на јединство борачке организације, као јединог удружења грађана у РС које негује и чува лик српског борца и слободарске традиције српског народа. Такође је истакао улогу Клуба у области безбедности и одбране Републике Србије, као и значај Клуба у неговању традиција српског народа и обележавања важних историјских датума.

Делегација Клуба је срдачно примљена и прихваћена, са поштовањем и уважавањем и великом захвалношћу што је присуствовала Скупштини БОРС-а.