ОТКРИВЕН СПОМЕНИК НАРОДНОМ ХЕРОЈУ МИЛАНУ ТЕПИЋУ

 

У Београду, на Дедињу, данас је откривен Споменик народном хероју мајору Милану Тепићу, недалеко од улице која носи његово име.

Споменик хероју који је у Беденику крај Бјеловара, изабрао смрт уместо предаје, уз највише војне почасти и у присуству чланова породице, представника Скупштине и Владе Републике Србије, Војске Србије, другова и поштовалаца његовог херојског чина, заједнички су открили министар за рад, запошљавање и борачка питања Зоран Ђорђевић, министар одбране Александар Вулин и син и ћерка Милана Тепића Александар и Тања.

У име Владе Републике Србије венац на споменик народном хероју Милану Тепићу положио је министар одбране Александар Вулин у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Команде за обуку генерал-потпуковника Ђокице Петровића. Венце су положили и чланови његове породице, министар за рад борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и представници борачких и других организација.

У име Клуба генерала и адмирала Србије, цвеће је положила делегација у којој су били генерали Миломир Миладиновић, др Лука Кастратовић и Вукајло Чађеновић.
Откривању споменика хероју Тепићу присуствовали су и бројни представници  јавног и друштвеног живота, припадници Министарства одбране и Војске Србије, грађани и поштоваоци његовог дела.