УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ О СТАТУСУ КОСОВА и МЕТОХИЈЕ

 

Клуб генерала и адмирала Србије, заједно са Београдским форумом за свет равноправних, организује округли сто на тему, „Унутрашњи дијалог о статусу Косова и Метохије“!

Округли сто ће се одржати 1. фебруара у времену 10.00 – 13.00 часова у Централном  дому Војске Србије, Браће Југовића 19. На „округли сто“ су позвани представници Владе Србије задужени за Косово и Метохију.

 

          У име Клуба на „округлом столу“ ће говорити генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, председник  Скупштине Клуба, генерал-мајор  др Лука Кастратовић, председник Извршног одбора Клуба и генерал-мајор др Тодор Петковић, члан Извршног одбора Клуба.

Извршни одбор Клуба, је усвојио следећу платформу у вези унутрашњег дијалога о КиМ, као полазну основу за учешће на „округлом столу“:

– Не признати самопроглашену државу  Косово

– Поштовати Резолуцију СБ УН 1244

– Заштити животе Срба на КиМ

– Заштити имовину државе и приватну имовину Срба на КиМ

– Формирати Заједницу српских општина(ЗСО)

– Решити питање несталих лица

– Заштити културно-историјско наслеђе на КиМ

– Заштити имовину СПЦ

– Инсистирати на процесуирању припадника ОВК – починилаца ратних злочина током агресије НАТО на СРЈ

Позивамо све чланове Клуба да присуствују „округлом столу“. Молимо све оне који сматрају да је неопходно допунити платформу за расправу, да то учине у писаној форми и путем електронске поште доставе Извршном одбору Клуба до почетка рада „округлог стола“. Напомињемо да је време трајања „округлог стола“ временски ограничено, тако да је могуће активно учешће у расправи само у форми питања или слободне дискусије у трајању од пар минута. Сви чланови Клуба који желе да пруже конструктиван допринос расправи по наведеној теми, могу своје ставове изразити у писаној форми и доставити Извршном одбору Клуба, ради лакшег и целовитијег дефинисања коначних ставова  Клуба у вези са „Унутрашњим дијалогом о статусу Косова и Метохије“.

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ

генерал-потпуковнбик у пензији

Миломир Миладиновић