КОНФЕРЕНЦИЈА О АГРЕСИЈИ НАТО

 

 

Поводом деветнаесте годишњице од почетка оружане агресије НАТО пакта на СР Југославију  (Србију и Црну Гору), Клуб генерала и адмирала Србије и Београдски форум за свет равноправних планирају и организују следеће активности:

  1. У среду 21. марта 2018. године, биће одржана Конференција под називом

„19 ГОДИНА ОД АГРЕСИЈЕ НАТО – агресија није завршена ?

 Конференција ће се одржати у сали Дома Војске Србије, Београд, Браће Југовића 19, са почетком у 11,00 часова.

На конференцији ће говорити : Живадин Јовановић, председник Београдског Форума за свет равноправних,  др Момир Булатовић, некадашњи председник Владе СРЈ, Мр Никола Шаиновић, некадашњи потпредседник Владе СРЈ и члан преговарачке делегације Србије у Рамбујеу 1999,  Миломир Миладиновић, генерал-потпуковник у пензији, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије, др Слободан Петковић, генерал-мајор у пензији, члан Клуба генерала и адмирала Србије.

2. У суботу 24. марта 2018. године, у 11,00 часова  – полагање цвећа на          Споменик деци жртвама агресије НАТО, парк Ташмајдан, Београд.

3. Истог дана у 12,00 часова – полагање цвећа на Споменик свих жртава агресије НАТО („Вечна ватра“), Парк пријатељства , Ушће, Нови Београд.

 

Очекујемо да ће на Конференцији и у другим активностима учествовати и представници, других невладиних организација из Србије,  као и гости из Русије, Кине и дипломатски представници пријатељских земаља.

 

Најлепше Вас молимо да присуствујете Конференцији и да учествујете у наведеним комеморативним свечаностима.

 

С поштовањем,

 

П Р Е Д С Е Д Н И К

генерал-потпуковник у пензији

Миломир Миладиновић