ПОЧАСТ ПИЛОТИМА ХЕРОЈИМА АПРИЛСКОГ РАТА 1941.

ПОЧАСТ ПИЛОТИМА ХЕРОЈИМА АПРИЛСКОГ РАТА 1941.

 

 

 

Комеморативним свечаностима и полагањем венаца данас је обележено 77 година од бомбардовања Београда 6. априла 1941. године, чиме је почео напад нацистичке Немачке на Краљевину Југославију у Другом светском рату.

Уз државне и војне почасти, на  Споменик пилотима браниоцима Београда , венце и цвеће су положили, у име Владе Републике Србије, министар одбране Алексанар Вулин у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића, у име министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, венац је положио државни секретар Негован Станковић, док је у име града то учинио председник Скупштине Београда Никола Никодијевић.

Венац у име Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране положио је генерал-мајор Ранко Живак, а венце и цвеће на споменик положиле су и делегације Клуба генерала и адмирала, СУБНОР-а и удружења опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. У делегацији Клуба генерала и адмирала Србије били су генерали Миломир Миладиновић, Лука Кастратовић, Владимир Пејак, Mирослав Филиповић и Вукајло Чађеновић.