ДОСТОЈАНСТВЕНО ЗА ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

Дан победе над фашизмом – 9.мај, обележен је у Србијим бројним манифестацијама и одавањима почасти херојима и палим борцима у Другом светском рату!На примерен и достојанствен начин и Клуб генерала и адмирала Србије одао је почаст учесницима НОБ који су извојевали победу и донели слободу свом народу у неравноправној борби са фашистичком Немачком и њеним слугама, а чије су слободарске традиције у време службовања настављали, као и сви припадници Војске Србије данас, поносни што су њихови следбеници!

У Београду, поводом  9. маја – Дана победе над фашизмом, изасланик председника Србије и генерални секретар Никола Селаковић положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Гарде Војске Србије генерал-мајора Миломира Тодоровића.
Уз војне и државне почасти, министар одбране  Братислав Ђорђевић је положио венац и одао пошту на главном постаменту Гробља ослободилаца Београда у Другом светском рату и на Споменик палим црвеноармејцима у оквиру истог спомен комплекса.
Венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, представници града Београда, представници Републичког одбора СУБНОР-а, амбасада Русије, Белорусије, Азербејџана, Украјине, као представници борачких удружења и грађани.
Делегација Министарства одбране и Војске Србије положила је венац и код Споменика совјетским ветеранима на Авали.
На свим овим спомен обележијима венце и цвеће је положила и делегација Клуба генерала и адмирала коју је предводио председник Скупштине клуба, генерал- потпуковник у пензији Миломир Миладиновић. У делегацији су били и генерал-мајори у пензији др Лука Катратовић, Владимир Пејак и Вукајло Чађеновић.