ЦВЕЋЕ КОД СПОМЕН-ЧЕСМЕ У МУРИНУ

 

 

Поводом 19-те годишњице бомбардовања варошице Мурино, 30. априла 1999. године, током агресије НАТО на нашу земљу, одржан је комеморативни помен невино страдалим жртвама. Животе је тога дана изгубило шест грађана, међу којима троје деце.

 Помен страдалима служио је протојереј ставрофор Драган Ристић, са свештеницима. Молебан невино страдалим жртвама почео је песмом Иване Васиљевић,  сестре погинулих девојчица Оље и Јулије, а цвеће на спомен-чесму су положиле породице страдалих, ученици муринске ОШ “Петар Дедовић“, представници амбасаде Русије у Црној Гори, представници општине Беране, представници бројних борачких и других организација и грађани. Испред Клуба генерала и адмирала Србије цвеће је положио генерал-мајор др Лука Кастратовић.

У беседи професор др Божидар Бојовић нагласио је да се не смију заборавити и опростити злочини најаче војне силе у историји човечанства против мале, међународно признате државе, злочини који су о посрнућу једне цивилизације траг за сва времена оставили амерички бомбардери 30. априла 1999. године, овде у Мурину.

 

На помену су говорили књижевници чланови Удружења књижевника Црне Горе, на челу са Новицом Ђурићем и Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању – Андријевица, на челу са Браниславом Оташевићем.