У ИМЕ ИСТИНЕ

 

 

„Српски телеграф“ је 22.маја 2018. године,  објавио је текст под насловом „Српски генерали продали Косово“ коментаришући изјаву новинара Мирослава Лазанског,  по коме је „Група из Генералштаба“,  током бомбардовања у договору са НАТО, подвалила Милошевићу да копнена интервенција треба да почне сваког часа, због чега је он пристао на „Кумановски споразум“.

Ово је још један покушај да се путем оваквих и сличних изјава,  жигоше и окриви  део нашег највишег војног руководства за издају  и продају Косова. Оптужује се и наше цело  војно руководство, па и Војска која се херојски одупрела надмоћнијем агресору и чији су најистакнутији представници због одбране отаџбине завршили у Хагу и неправедно осуђени на драстичне казне!

Клуб генерала и адмирала Србије осуђује такве сензационалистичке изјаве којима појединци смишљено желе да стекну „популарност“ и звање  „добро обавештених“, не наводећи извор података ни имена оних који се оптужују за „продају Косова, а поједина средства информисања „шок“ насловима настоје да  повећавају свој тираж.

Оваквом тврдњом настоји се умањити подвиг наше Војске која је се одупрела нападу  оружаних снага Албаније, потпомогнутим шиптарско-терористичким групама са простора Албаније и уз подршку авијације НАТО и која је успешно одбранила нашу територију и није дозволила  да ни стопу наше земље заузме агресор. Надчовечанским напором вођене су борбе на Кошарама од 09.априла до 14.јуна 1999.године и на Паштрику од 16.маја до 14.јуна 1999.г.

То су биле класичне ваздушно-копнене битке, у којима је на малом простору агресор био подржан и стратегијском авијацијом НАТО.

Смрт 133 храбрих бранилаца  показује да је копнена операција почела већ априла месеца  и не сме се дозволити да неко због личних интереса покуша да обезвреди њихово хројско дело. О њиховом натчовечанском отпору писали су непосредни сведоци новинар Милован Дрецун и генерал Милош Ђошан, а о томе сведочи и аутентични ратни дневник команданта Треће Армије .

Тврдњом да те офанзиве агресора није било, омаловажавају се херојски подвизи наших бранилаца на Кошарама и Паштрику. Зашто су онда и зашта, гинули наши војници и старешине, о којима се мало говори. Некоме смета што се ти подвизи извлаче из заборава и што те подвиге не могу приписати себи.

Ако је истина да је неко обмануо Милошевића, Клуб генерала и адмирала Србије захтева да се објаве имена тих који су „продали Косово“

 

КЛУБ ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЈЕ