ЧЛАНОВИ КЛУБА ПОСЕТИЛИ ВАЗДУХОПЛОВНИ ЗАВОД „МОМО СТАНОЈЛОВИЋ“

 

 

 

У склопу реализације Годишњег плана рада и Плана сардње са Министарством одбране и Генералштабом ВС, 29.05.2018.године, Клуб генерала и адмирала Србије посетио је Ваздухопловни завод „Момо Станојловиоћ“ у Батајници. У посети Заводу било је око 40 чланова Клуба. Посета је добро организована и реализована је према утврђеном плану.

 

Директор Завода, пуковник Деспот Јанковић је на врло високом нивоу организације, професионално и стручно представио Ваздухопловни завод „Момо Станојловић“, реномирану установу Војске Србије и РВ и ПВО, чија је основна делатност ремонт ваздухоплова и ваздухопловне опреме, као и производња која обухвата: пројектовање, машинску обраду, гумено техничку робу, термичку обраду, површинску заштиту, фарбање и одстрањивање корозије, термоизолациони омотачи, производња од композитних материјала.

Као што је добро познато Завод је током НАТО агресије био скоро потпуно разорен и уништен. Захваљујући великим напорима Министарства одбране, Генералштаба ВС, а пре свега руководства Завода, Завод је обновио своју основну делатност и поново постао важна карика у ваздухопловно-техничком обезбеђењу, пре свега РВ и ПВО ВС.

Чланови Клуба су са великим интересовањем пратили излагање директора Завода , као и других старешина из различитих организационих јединица Завода, који су на врло транспарентан начин приказали програм рада Завода. Поједини чланови Клуба су својим стручним коментарима и предлозима, које су упутили директору Завода, изразили спремност да на одговарајући начин пруже помоћ у будућем раду Завода.

Органи Клуба ће сачинити одговарајући извештај о реализованој посети, истаћи важност Завода за ВС и систем одбране у целини, као и све проблеме (материјалне, финансијке, кадровске) са којима се суочава Завод и на погодан начин упознати Начелника ГШ ВС и Министра одбране, са препоруком да се више помогне Заводу и да се омогући успешнији рад Завода.

 

Председник ИО Клуба генерал-мајор др Лука Кастратовић је у име Клуба Заводу уручио Захвалницу као знак пажње за успешну сардњу Клуба са Заводом, као и двотомни Зборник радова „Ангажовање ВЈ у одбрани од НАТО агресије“, чији је издавач Клуб.

 

 

Директор Завода је Клубу уручио  „Авионско крило“ са амблемом Завода.

Договорена је и будућа сардња Клуба и Завода.