КОНЦЕРТ РОДОЉУБИВИХ ВОЈНИЧКИХ И ДУХОВНИХ ПЕСАМА

 

 

 

          У Дому војске у Београду, Браће Југовића 19, под покровитељством Министарства одбране Србије, 19. јуна у 14 часова, биће одржан концерт родољубивих, војничких и духовних песама. Том приликом биће промовисан и спот свечане песме ,,Балада о Хиландару“.

Аутор 18 песама које ће бити изведене уз пратњу Уметничког ансамбла МО ,,Станислав Бинички“ је пуковник у пензији Станоје Јовановић, новинар и публициста, ранији начелник Новинско-издавачког центра ,,Војска“. Извођачи песама су лица позната са музичке естраде Србије: Оливер Њего, екстра Нена, Леонтина Вукомановић, Милан Шћеповић, Дејан Пешић, Викторија и други. Међу композицијама чији је аутор Станоје Јовановић је и она култна из времена агресије на СРЈ ,,Волимо те отаџбино наша“ која је 1999. године храбрила наше становнике, припаднике ВЈ и полиције да свим силама, срцем и душом, бране и одбране земљу од агресора.

Композитори музичких нумера које ће бити изведене су Раде Радивојевић, Владимир Мустајбашић, Зоран Тутуновић, Милован Панчић, Сања Илић, Петар Поповић, Емил главник, Сава Обрадовић и Горан Митровић.

Позивају се пензионисани генерали и адмирали да својим присуством (са супругама) увеличају ову свечаност.