Прминуо ЂУРО ЋЕЛИЋ бригадни генерал у пензији

Бригадни генерал Ђуро Ћелић преминуо је 19. јула 2018 године у Београду. Сахрањен је 21. јула на гробљу Лешће у Београду. Испраћају и одавању поште преминулом генералу Ћелићу присуствовала је и делегација Клуба генерала и адмирала Србије и положила венац на њеогв гроб.

Генерал Ћелић рођен је 3. јануара 1960 године у селу Радуч код Госпића у Хрватској. По националности је Србин.

Основну школу је завршио у родном селу, а средњу школу родова Копнене војске, смер пешадија, завршио је у Сарајеву 1978. године. Војну академију Копнене војске завршио је 1981. године у Београду. Генералштабно усавршавање завршио је 2005. године у Београду.

У чин водника унапређен је 1978. у чин потпоручника 1981. у чин пуковника 2001. а у чин бригадног генерала унапређен је 2008. године.

Током службе обављао је разне дужности, углавном у војној полицији и служби безбедности.

Током ратова 90-тих година, био је командант батаљона војне полиције ГШ Војске републике Српске крајине, те помоћник начелника безбедности ГШ Војске републике Српске крајине за војну полицију.

Био је начелник Управе војне полиције ГШ  Војске Србије. На тој дужности је пензионисан 2011. године.

Одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом за заслуге у области одбране, Медаљом за ревносну службу и Медаљом за изузетне резултате у војној служби.