ДВАДЕСЕТ ПЕТ ГОДИНА АСОЦИЈАЦИЈЕ “МЕГАПИР“

На позив секретаријата Међународног консултативног Комитета организације резервних официра  (МКК), чији је члан и Клуб генерала и адмирала Србије, и Националне асоцијације удружења официра у резерви Оружаних снага „Мегапир“, председник Извршног одбора Клуба генерал-мајор у пензији др Лука Кастратовић 30. октобра 2018. године, у Москви, присуствовао је  у празничким активностима поводом 25-те годишњице  Асоцијације “Мегапир“.

 Oвим активностима присуствовали су и представници МО, МИП-а, Администрације Председника, Владе и Парламента Руске федерације и других организација. Прослави су присустовали  чланови МКК, поред Србије и представници Бугарске, Мађарске, Јордана, Казахстана, Украјине и Француске. Програм за чланове МКК обухватао је обилазак Москве (аутобусом), сусрет са представницима руководстава Министарства одбране Русије и Асоцијације “Мегапир“, посету Центарлном музеју Оружаних снага и присуство свечаном пријему и концерту у Официрском дому.

Присутним представницима чланова МКК уручене су Медаље, “25 година Националне асоцијације удружења официра у резерви Оружаних снага (МЕГАПИР)“, а предсeдници клубова награђени су спомен-медаљама “ОФИЦИРСКО БРАТСТВО“ Фонда подршке Асоцијације Мегапир. Спомен медаља генералу Миладиновићу је упућена у Београд, а генерлу Кастратовићу је уручена лично.

Испред Клуба генерала и адмирала Србије Плакету Клуба Асоцијацији “Мегапир“ предао је генерал Кастратовић, на свечаном пријему.