ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 20. ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СРЈ

Министар за рад, запошљавање и социјална питања Зоран Ђорђевић, примио је председника Београдског форума за свет равноправних Живадина Јовановића и председника Клуба генерала и адмирала Србије Миломира Миладиновића, генерал-пуковника у пензији, који су га упознали са програмом обележавања 20-те годишњице од оружане агресије НАТО на Србију (СРЈ).

У разговору је истакнуто да обележавање ове годишњице има велики значај за очување истине о неоправданом и незаконитом карактеру агресије НАТО на Србију, као и за васпитавање младих генерација у патриотском и слободарском духу, пише у саопштењу Београдског форума за свет равноправних.

Програм обележавање ове годишњице обухвата одржавање Међународне конференције са темом „Глобални мир и напредак уместо сукоба и сиромаштва“, Међународну смотру документарног филма и изложбу фотографија и књига о агресији НАТО.

За учешће на Међународној конференцији, као и у другим тачкама Програма пријавио се велики број пријатеља Србије и српског народа из свих делова света, међу којима је и велики број носилаца вискох српских одликовања.

Организатори обележавање 20-те годишњице агресије НАТО су Београдски форум за свет равноправних, Клуб генерала и адмирала Србије, СУБНОР Србија и Друштво српских домаћина.

Програм се реализује у сарадњи са Домом Војске Србије, као и са Светским саветом за мир чије је седиште у Атини.

У разговору је учествовао и Ненад Нерић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

*Фотографија: Београдски форум за свет равноправних