КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ О ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД АГРЕСИЈЕ НАТО НА СРЈ

 

Клуб генерала и адмирала Србије, заједно са Београдским  форумом за свет равноправних,  СУБНОР-ом Србије,  Друштвом српских домаћина и другим сродним удружењима, поводом 20-те годишњице НАТО агресије на СРЈ, организује низ манифестација. Тим поводом у Дому Војске Србије,  организована је конференција за медије на којој су говорили Живадин Јовановић, председник Београдског форума за свет равноправних, генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије,  проф. др Миладин Шеварлић, представник Друштва српских домаћина, народни посланик у Скупштине Србије и Никола Попевић, уредник филмског програма РТС.

Они су најавили Међународну конференцију под називом „Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва“, која ће бити одржана 22. и 23. марта у Дому ВС.

Међународној конференцији ће присуствовати велики број активиста и бораца за мир и равноправност у свету који својим активностима и деловањем промовишу мировне иницијативе и идеје у свету, пружају подршку нашој земљи у борби за очување њеног интегритета и суверенитета. Међу њима су Петер Хандке, Сергеј Бабурин, Жак Огар, Мишел Чудоски и многи други. На међународној конференцији ће говорити: др Момир Булатовић, председник Владе СРЈ у време агресије, Владислав Јовановић, бивши министар спољни послова у СРЈ,  Живадин Јовановић, председник Београдског форума за свет равноправних, генерали Миломир Миладиновић, др Лука Кастратовић, Слободан  Петковић,  др Радован Радиновић и око 80 учесника из иностранства.

Клуб генерала и адмирала Србије 20. марта у Дому ВС промовисаће двотомну књигу урађену на основу студије „Војска Југославије у одбрамбеном рату 1999.године“, чији су аутори генерали који су 1999. године предводили Војску Југославије у одбрани СРЈ.

Изложбе фотографија и документа о агресији НАТО-а, чији је аутор академски сликар Милен Чуљић, биће отворена 21. марта у Дом Војске Србије, Браће Југовића 19, Београд у 18,00 часова.

Најављене су и друге активности, као што су;

  • пројекција филма “Eksperimentum in vivo“,
  • међународна смотра документарних филмова о агресији НАТО-а,
  • старт међународног меморијалног маратона Београд – Атос (Хиландар),
  • свечано полагање цвећа код споменика „Деци жртава агресија НАТО“
  • свечано полагање цвећа код споменика „ВЕЧНА ВАТРА“, жртвама агресије НАТО.