МЕМОРИЈАЛ ЉУБИША СТОЈИМИРОВИЋ

 

У склопу обележавања 20. годишњице НАТО агресије на СРЈ, делегација Клуба генерала и адмирала Србијр,м у саставу генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, председник Скупштине Клуба, генерал-мајор др Винко Пандуревић, секретар ИО Клуба и генерал-мајор Вукајло Чађеновић, председник Секције за традиције, учествовала је на „Меморијалу генерал Љубиша Стојимировић“ у Неготину, као и на трибини „ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ“, коју је опрганизовао СУБНОР општине Неготин.

О лику и дело генерала Љубише Стојимировића поред председника СУБНОР-а Неготин, говорио је генерал Миломир Миладиновић, који је истакао улогу генерала Стојимировића у одбрани земље од НАТО агресије, као и о његовим војничким врлинама, командантским квалитетима и заслугама у изградњи ВЈ и одбрани од НАТО агресије. Миладиновић је пред препуном салом Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и Педагошке акдемије одржао предавање у Улози ВЈ у одбрани земље од НАТО агресије, као и о циљевима НАТО, његовим противправним дејствима и њиховим злочинима које су починили током агресије.

Предавање је пропраћено са великом пажњом. Делегацији Клуба је указано велико поштовање и гостопримство. Домаћини су изразили захвалност Клубу, због тога што Клуб пружа помоћ СУБНОР-у Неготин у организовању и реализацији активности које се односе на ослободилачке традиције српског народа.