ОКРУГЛИ СТО НАТО АГРЕСИЈА – УЗРОЦИ И ПОСЛЕДИЦЕ


 

 

 

Универзитет одбране организовао је округли сто под називом: “Агресија НАТО – узроци и последице“, који је одржан 28.марта 2019.године од 09.00 до 16.15 часова у Конгресној дворани Дома гарде  у Београду.

Округли сто је одржан је у форми панела и то у две тематске целине: Панел-1: Стратегијски и безбедносни услови и последице НАТО агресије на СРЈ и Панел-2: Искуства војних и полицијских снага у припреми, организовању и одбрани земље.

На округлом столу је присуствовао министар одбране Александар Вулин, ректор Универзитета одбране, заменик начелника ГШ, бивши начелници ГШ, слушаоци свих видова каријерног усавршавања старешина ВС, кадети ВА и Криминалистичко-пилицијске академије, команданти ратних јединица 3.А ВЈ и Приштинског корпуса.

На округлом столу је присуствовала и делегација Клуба генерала и амдирала Србије. У делегацији су били генерал М. Миладиновић, председник Скупштине Клуба и чланови Клуба – генерали: Б. Крга, С. Смиљанић, В. Лазаревић, Љ. Бајић, В. Пандуревић, С. Мучибабић, М. Филиповић, Б. Дашић, С. Петковић, адмирал Б. Антић и  пуковник Д. Крстовић.

Као панелисти на округлом столу активно су излагали генерал-пуковник Б.Крга, генерал-пуковник С. Смиљанић, генерал-пуковник В. Лазаревић, генерал-мајор С. Петковић, генерал-мајор С. Мучибабић и пуковник Д. Крстовић.