ОДБРАНА ОД АГРЕСИЈЕ НАТО – 20 ГОДИНА ПОСЛЕ

Универзитет одбране Министарства одбране РС, 10.06.2019. године, организовао је Међународну научну конференцију на тему: „Одбрана од НАТО агресије – 20 година после.“ Теме панела Конференције су биле политичке, правне, економске и еколошке последице НАТО агресије, безбедносне и војно-стратегијске импликације и оперативно-тактичка искуства у одбрани од НАТО агресије. Конференцији су, осим учесника из Србије, учествовали представници Руске Федерације, Народне Републике Кине, Босне и Херцеговине и Републике Белорусије. Радови ће до краја године бити објављени у Зборнику научних радова.

У Нишу је од 17. до 19. јуна одржан Други међународни симпозијум на тему: „Последице бомбардовања СР Југославије осиромашеним уранијумом 1999.“, који је организовала Асоцијација за безбедност критичне инфраструктуре, Адвокатска канцеларија Алексић и Православна академија наука, уметности, вештина и иновација Србије. Други међународни симпозијум био је посвећен новим сазнањима и резултатима нових истраживања у овој области. На симпозијуму је учествовао велики број стручњака из Србије, као и 20 гостију из међународне заједнице. Радови ће бити објављени у категоризованом научном часопису.

На Конференцији и Симпозијуму наш члан, Драгомир Крстовић, пуковник у пензији, имао је веома запажено излагање на тему: „Маскирање и обмањивање агресора у току агресије НАТО на СРЈ 1999. године“.