„ВОЈНОПЕНЗИОНЕРСКА ЕЛИТА“

 

 

„Војнопензионерска  елита“
коментар,доставља                                                                         medjunama@politika.rs

Поштовани,
у дневном листу Политика  од 24.јула 2019.године, објављен је текст под насловом  „Војнопензионерска елита“ , аутора Радисава Ристића, пуковника у пензији,  некадашњег начелника одељења за информисање министарства одбране.
У тексту се поред осталог каже да се војним пензионерима придружио и „…Клуб пензионисаних генерала и адмирала.Симптоматично је ,при томе,да се међу члановима тог клуба налазе имена бивших начелника Генералштаба Војске СРЈ, односно Војске Србије и Црне Горе и Војске Србије као и бивши помоћници министра одбране…“.

Наведени цитат је у потпуности тачан, једино је аутор заборавио да су чланови Клуба и  команданти стратегијскх групација и да су сви чланови Клуба били на најодговорнијим дужностима у нашој војсци, од којих су преко 30 доктори наука.
Не стоји да су се чланови Клуба „..током активне службе веома често оглашавали у медијима, а у пензији замукли..“.     Очигледно да колега не прати бројне активности које се огледају у честим учешћем чланова Клуба на ТВ и у писаним медијима, писању књига појединачно и колективно и организацији бројних скупова, међу којима и дводневну међународну конференцију поводом 20.те годишњице од почетка агресије на нашу земљу.
Клуб је струковно продржавно удружење које се бави безбедносним проблемима и пружању ставова надлежнима за  унапређење одбрамбене способности Србије, као и помоћи оптуженим колегама  пред Хашким трибуналом, обраћајући се надлежним државним органима  за помоћ у том погледу.
Као што у другим удружењима(инжињера, лекара,адвоката,просветара) има оних који нису чланови истих и могу другачије да мисле, тако и у Клубу али и у Удружењу војних пензионера нису сви пензионери чланови  и имају право на свој став и мишљење.
Како је аутор и сам члан Удружења војних пензионера свој став је могао да изнесе на састанцима удружења, а не преко штампе:Можда се ужелео писања.
С поштовањем,

Миломир Миладиновић
генерал-потпуковник у пензији
Милутина Миланковића 166
Нови Београд