СЛУШАОЦИ ЛУБАЧЕВСКОГ У ПОСЕТИ КЛУБУ

 

 

Слушаоци Државног универзитета Лубачевског Нижњи Новгород из Руске федерације , Михаил Иванов, Димитриј Сергејев и Артјом Разумов, на челу са председником “Омладинског покрета Србије“ из Новог Сада Јовицом Петровићем, посетили су Клуб генерала и адмирала Србије.

Универзитет Лубачевског школује технички кадар потребан за развој војске и индустрије Русије. Омладински покрет Србије у оквиру Новосадског универзитета припрема оснивање Војнотехничке академије, која треба да почне са радом 2020. године. У припреми за почетак рада Академије Омладински покрет, поред осталог, сарађује и са Државним универзитетом Лубачевског.

Председник Извршног одбора Клуба генерал др Лука Кастратовић госте је упознао са радом Клуба генерала и адмиралаСрбије и о НАТО агрсији 1999. године, а за Државни универзитет Лубачевског Нижњи Новгород уручена је студија “Војска Југославије у одбрамбеном рету 1999. године“. Заменик председника Извешног одбора генерал Милош Ђошан госте је упознао са дејством противваздушне одбране у НАТО агресији и са њима посетио Војни музеј на Калемегдану.

Генерали Кастратовић и Ђошан у разговору са гостима давали су одговоре на бројна интересантна питања.