„КРАЉЕВО У II СВЕТСКОМ РАТУ“

 

Поводом Дана Светога Саве, Историјски архив Краљева, организовао је промоцију двотомног издања „Краљево у II светском рату“. Промоција је одржана у свечаној сали Скупштине Града Краљева. Испред Клуба генерала и адмирала  Србије на промоцији је присуствовао секретар ИО Клуба генерал-мајор др Винко Пандуревић. Историјски архив Краљева је Клубу  поклонио један примерак овога двотомног издања.

На промоцији о књизи су говорили др Предраг Терзић градоначелник Краљева, Весна Милојевић директор Архива, пуковник у пензији проф. др Милоје Пршић и аутор  Раде Вукосављевић, пензионисани мајор ВЈ.

У књизи је приказан чињенични контекст ратних догађаја на подручју града Краљева током Другого светског рата. Иначе ово двотомно издање је издање у склопу трилогије о Краљеву у раним догађајима. До сада је од истог аутора објављено тротомно издање „Краљево у Великом рату“. У најави је и припрема трећег дела трилогије Краљево у ратовима деведестих година прошлог века.

Едиција Краљево у Другом светском рату на седамдесет пету годишњицу ослобођења града Краљева од окупатора  посвећено је свим жртвама тога беспоштедног рата.

Књига представља оргиналан приказ историјских чињеница, историјских докумената и архивске грађе које на аутентичан начин говоре о судбоносним данима за народ Краљева и  Србије током Другог светског рата.

Представник Клуба генерал-мајор др Винко Пандуревић се захвалио организаторима промоције на додели примерка књиге и пригодним речима је поздравио присутне.