ПРЕМИНУО СВЕТОЗАР ЦАРЕВИЋ ГЕНЕРАЛ-МАЈОР У ПЕНЗИЈИ

Светозар Царевић, генерал-мајор у пензији, преминуо је 7. фебруара ове године у 83-ћој години живота. Опело генералу Царевићу биће 11. фебруара у 12.30. часова, а сахрана у 13.оо часова на Новом гробљу у Нишу.

Генерал Светозар Царевић, рођен је 1938. године у селу Велереч, општина Горњи Милановац у Србији. Основну школу је завршио 1950. године, гимназију 1960, а Ваздухопловну војну академију 1963. Командно штабну академију Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране завршио је 1975, а Школу народне одбране 1982. године.

У чин генерал-мајора унапређен је 1992. године. Обављао је све основне дужности у Ратном ваздухопловству. Као пилот службовао је у гарнизонима Титоград, Плесо, Бихаћ, Земун,Ниш и Београд.

Пензионисан је 1993. године.

Одликован је Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом народне армије са сребрном звездом, Орденом за војне заслуге са златним мачевима и Орденом народне армије са златном звездом. Добитник је и Златне плакете Ратног ваздухопловства и противваздушне одбране. Носилац је златног летачког знака!