ОБЕЛЕЖЕН ДАН БРАНИЛАЦА ОТАЏБИНЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

 

 

Поводом Дана бранилаца отаџбине, националног празника Русије, амбасадори Русије Александар Боцан-Харченко, Белорусије Валериј Бриљов, Казахстана Габит Сиздикбеков, представници амбасаде Азербејџана, Министарства одбране и Војске Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и представници удружења, положили су венце на Спомен-обележје ослободиоцима Београда, Споменик црвеноармејцу, Спомен костурницу руских војника погинулих у Првом светском рату и Споменик погинулој руској делегацији на Авали 1964. године.

Испред Клуба генерала и адмирала Србије венце су положили генерали Миломир Миладиновић, председник Клуба, др Лука Кастратовић, председник Извршног одбора Клуба и Љубомир Бајић, члан Извршног одбора клуба.

 

Дан бранилаца отаџбине Руске Федерације  за Русе је симбол историје државе, јединства народа и армије, славе и патриотизма руске војске.Овај дан у Русији се слави од 1922. године, као дан оснивања Црвене Армије.

 

 

 

 

 

На овај дан се одаје почаст војницима, ветеранима армије и морнарице, авганистанским ветеранима, погинулим војницима и породицама оних који су били или су још увек у војним редовима. Поред Русије овај дан се слави у Белорусији и Киргизији.