OБЕЛЕЖЕН ДАН ВОЈНИХ ВЕТЕРАНА – 4. ДЕЦЕМБАР

 

 

За дан војних ветерана одређен је 4. децембар када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату између  Савезника Србије, Црне Горе, Грчке и Бугарске, са једне стране, и Османске царевине, као поражене, са друге стране.

 

Дан Војних ветерана – 4. децембар обележен је бројним манифестацијама.

Министар одбране др Небојша Стефановић и Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић војним ветеранима честитали су Дан војних ветерана.

 

 

Министар одбране др Небојша Стефановић положио је венац на Споменик незнаном јунаку на Авали, а са НГШ Војске Србије приредио је пријем за делегацију војних ветерана. У делегацији су били председник Клуба генерала и адмирала Србије генерал-потпуковник Миломир Миладиновић, председник СУБНОР-а Србије генерл-мајор Видосав Ковачевић и члан Удружења породица  ратова 1900 – 1999. Влада Пурковић.

На Споменик Вечна ватра, на Ушћу, цвеће је положила делегација Клуба у саставу: генерали др Лука Кастратовић, председник Извшног одбора Клуба и чланови Извршног одбора Љубомир Бајић и Мирослав Филиповић.

Крај Спомен-костурнице војника страдалих у српско-турским ратовима и српско-бугарском рату, Спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату и Споменика ослободиоцима Београда у Другом светском рату  цвеће је положио члан Извршног одбора  генерал Вукајло Чађеновић.