О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Поштовани чланови Клуба, драге колеге,

 Због мера у борби против Ковида-19 нису могле да се реализују активности предвиђене Програмом и Планом рада Клуба у 2020. години.

Није могла да се одржи Свечана скупштина у јуну, поводом  јубиларне петнаесте годишњице формирања Клба генерала и адмирала Србије ( 30. јуна 2005. године) и годишња Изборна скупштина у октобру.

Извршни одбор одржавао је седнице контиунирано, сем у периоду ванредног стања, и реализовао задатке који су могли да се проводе поштујући прописане мере у борби против ширења вируса Ковида-19.

Сарадња са Управом за традицију, стандард и ветеране Министарства одбране Србије одвијала се у складу са Планом сарадње. Управа је одобрила наш Пројекат за израду јубилане Медаље поводом петнаесте годишњице формирања Клуба и 75-те годишњице победе над фашизмом у Другом светском рату. Овим Пројектом део средства за израду Медаље платило је Министарство одбране, коју због немогућности одржавања Свечане скупштине уручујемо сваког понедељка у просторијама Клуба.

Управи за традицију, стандард и ветеране доставили смо Предлог Плана сарадње за 2021. годину. У предлогу обновили смо задатке који нису могли, због пандемије, да се реализују у 2020. години.

Израђена је Икона  “Сабор светих новомученика Јасеновачких“ за Храм Васкресења Христова-Главни храм оружаних снага Руске Федерације у Москви. Избор Иконе и иконописца извршен је у консултацији са Потријаршијом Срске Православне Цркве. Икона ће бити уручена после престанка мера против пандемије. Према договору, у Храму је предвиђено место за ову Икону.

Реализовани су задаци на обележавању значајних догађаја из наше историје. У оквиру обележавања 21-ве годишњице агресије НАТО, заједно са Београдским форумом за свет равноправних упућено је протестно писмо Нобеловом комитету поводом предлога да се алијанси НАТО додели Нобелова награда за мир.

Надзор материјално-финансијског пословања вршен је плански. Надзорни одбор Клуба извршио је  Годишњи надзор над располагањем МФС Клуба за период 1. јануар – 30. септембар 2020. године.

Постигнут је договор о лечењу на ВМА о чему је информација дата и на сајту Клуба.

Извршни одбор усвојио је Програм и План рада за 2021. годину, који ће се презентирати Скупштини. Детаљан Извештај рада Извршног одбора биће поднет наседници Скупштине.

 

Уз жеље за добро здравље и породичну срећу СРЕЋНА НОВА 2021. ГОДИНА!

 

 

 

 

 

 

 

С поштовањем

Председник Извшног одбора

Генерал-мајор у пензији

др Лука Кастратовић