ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ-МАЈОР МИЛАН ЗАКЛАН

У Београду је од последица короне преминуо генерал-мајор Милан Заклан магистар организационих наука. Биће сахрањен у суботу 27.фебруара у Краљеву, у граду у коме је и рођен 1936. године.

Завршио је гимназију 1955, а војнотехничку академију 1958. године. Електротехнички факултет завршио је 1964. године. 1968. године завршио је и последипломске студије и стекао звање магистра организационих наука.

Као официр техничке службе Копнене војске, у чин генерал-мајора произведен је 1987. године. Пензионисан је 1993. године.

 

Обављао је разне руководеће дужности, међу којима су референт за аналитику и статистику у Центру за методе и технику руковођења Генералштаба, референт у Одељењу за развој информационих система Управе за информатику и администарцију. Службовање је завршио на дужности начелника Управе за информатику Генералштаба. Службовао је у Београду.

Магистарски рад му је био на тему „Теоријска основа линеарних правила одлучивања и област примене“.

Аутор је дела „Информациона технологија у систему руковођења и командовања“.

Одликован је Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом народне армије са сребрном звездом, Орденом за војне заслуге са златним мачевима, Орденом народне армије са златном звездом и Орденом Републике са сребрним венцем.