ВОЈНЕ НАУКЕ И РАЗВОЈ СПОСОБНОСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

 

У амфитеатру Школе националне одбране, у организацији Универзитета одбране у Београду, 28.05.2021, одржан је округли сто под називом „Војне науке и развој способности Војске Србије“.

Округли сто је отворио министар одбране др Небојша Стефановић. На округлом столу су присуствоали представници Министраства одбране и ГШ ВС, припадници сталног састава и полазници каријерног усавршавања Универзитета одбране, представници сродних универзитета, факуклтета и институција Републике Србије, као и истакнути појединци, пензионисани припадници МО и ВС.

На позив Универзитета одбране у име Клуба генерала и адмирала Србије  округлом столу је у улози госта присуствовао секретар Извршног одбора Клуба генерал у пензији др Винко Пандуревић. Поред генерала Пандуревића округлом столу су на позив Универзитета одбране по основу ранијих дужности,  присуствовали и генерал др Бранко Крга, бивши начелник ГШ ВЈ и генерал др Спасоје Мучибабић, некадашњи професор у Школи националне одбране, такође чланови Клуба.

Округли сто је организован у два ПАНЕЛА. Панел -1: Развој војних наука, и Панел -2: Војне науке и пракса.

Рад на округлом столу се одвијао под руководством модератора и панелиста на већ припремљене теме и излагања који су се тицали размене мишљења, ставова и погледа о теоријским и практичним изазовима и перспективама  у развоју војних наука и разматрања предлога за дугорочни и континуирани развој војних наука и имплементацију научних сазнања у пракси.