ПРЕМИНУО ГЕНЕРАЛ-ПУКОВНИК НИКОЛА МАНДАРИЋ

У Београду је преминуо у 87-ој години живота генерал-пуковник Никола Мандарић. Сахрана ће бити у Београду на Новом гробљу у четвртак 29.јула у 12. часова, а опело у 11.30.

Генерал Мандарић је рођен 1934. године у селу Велебит, општина Сента. После основне школе завршио је Школу активних артиљеријских подофицира 1953 године. Политичку школу ЈНА завршио је 1965, Вишу војну академију Копнене војске 1970, а Школу народне одбране 1980 године. Пензионисан је 1994. године.

У чин генерал-мајора произврден је 1989, а у чин генерал-пуковника 1994, године.

Обављао је све основне дужности у артиљерији. Био је наставник у школи Народне одбране, помоћник начелника за наставу и научноистраживачки рад. Био је начелник Покрајинског штаба Територијалне одбране Војводине, па командант истог штаба, те начелник штаба 1. војне области.Био је и помоћник начелника Генералштаба за оперативне послове.

Одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом народне армије са сребрном звездом, Орденом за војне заслуге 2.реда, Орденом народне армије са златном звездом, Орденом братства и јединства са сребрним венцем и Орденом републике са сребрним венцем