ОРДЕН „КРСТ ВОЖДА ЂОРЂА СТРАТИМИРОВИЋА“ КОНТРААДМИРАЛУ БОШКУ АНТИЋУ

 

Центар за развој Шајкашке уз благослов Његовог преосвештенства епископа сремског Василија, доделио је орден “Крст Вожда Ђорђа Стратимировића, контраадмиралу у пензији Бошку Антићу, члану Клуба генерала и адмирала Србије, који му је уручен на свечаности у хотелу “Москва“ 13.јануара 2022.године.
Орден му је уручио праунук вожда Ђорђа Стратимировића господин Иван Стратимировић.

Господин Бошко Антић већи део своје војничке каријере провео у јединицама Речне ратне флотиле на више дужности и један је од најбољих познавалаца пловних путева наше отаџбине на р.Сави и р.Дунаву и дао је пун допринос развоју шајкашке као непосредни сарадник, а још више као хроничар протеклих времена, чији су записи објављени у више књига и чланака у писаним медијима.
Све војне школе и курсеве завршавао је са одличним успехом, а Војнопоморску академију и Командно-штабну академију Ратне морнарице као први у рангу.
Обављао је успешно више дужности у трупи и у командама и установама војске  због чега је редовно похваљиван, награђиван и пет пута одликован као припадник војске. Као наставник, начелник класе и начелник наше највише војне школе, Школе националне одбране, ишколовао је 95 генерала и адмирала и 149 пуковника, који су касније обављали највише дужности у нашој восци, међу којима су начелници Генералштаба војске Југославије и Србије и војске Републике Српске, заменици министара одбране и команданти стратегијских групација наше армије.
Објавио је 65 књига, 439 чланака у војним и преко 800 у дневним часописима. Рецензент је и редактор 32 књиге и 100 стручних чланака. Био је експерт одбране пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију у Хагу, вештак у одељењу за ратне злочине при вишем суду у Београду. Аутор је студије “Сребреница -ВЕЛИКА ОБМАНА“.
Добитник је плакете „Живојин Мишић“
У раду Клуба пружа велику помоћ на афирмацији и успешном раду клуба од оснивања, као један од најплоднијих писаца међу припадницима војске.

 

Председник Скупштине Клуба

генерал-потпуковник у пензији                                      Миломир Миладиновић