ПРЕЗИДИЈУМ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ГЕНЕРАЛА, АДМИРАЛА И ОФИЦИРА У РЕЗЕРВИ

 

 

 

Президијум  Међународне  конференције генерала, адмирала и официра у резерви, у име свих чланица Конференције, изражава забринутост због растуће међународне тензије која угрожава мир, стабилност свих држава. Излаз из ситуације се мора пронаћи искључиво дипломатским путем, путем преговора и компромиса.

Медији у томе могу играти конструктивну улогу. У контексту глобалне политичке нестаблности у свету и све веће међузависности држава, једино поуздано осгурање од опсаности од клизања у сукобе великих размера је узимање у обзир интереса свих земаља, придржавање универзалних принципа једнаке и недељиве безбедности свих држава.

Апелујемо на шефове држава и влада, јавне, борачке и омладинске организације да помогну у доношењу хитних мера за спречавање даљње ескалације тензија у свету, која је достигла алармантни ниво, да учине све да се спрече савремени ратови и војни сукоби, који могу имати страшне последице, постати стварна претња за постојање модерне цивилизације. Уједињене нације имају ценралну координирајућу улогу у решавању овог сукоба.