КЛУБ НЕ ОДОБРАВА ИЗЈАВЕ ГЕНЕРАЛА ДЕЛИЋА


Поводом произвољних и личних изјава генерала Божидара Делића у предизборној кампањи, који је члан Клуба генерала и адмирала Србије и који зна став и мишљења својих колега, која се битно разликују од његовог става, председник Клуба генерал Миломир Миладиновић упутио је редакцији „Вечерњих новости“ ограђивање чланова клуба од става и изјава генерала Делића с молбом да се то јавно објави.

Редакција дневног листа Новости
Уреднику
Бабовић Милану

Поштовани господине Бабовићу,

Обраћам Вам се у име чланова Клуба генерала и адмирала Србије, а поводом изјаве члана Клуба генерала Божидара Делића, са молбом да се објави текст у Вашем листу следеће садржине:

Клуб генерала и адмирала Србије уважава и поштује личну храброст и успешно командовање бригадом генерала Божидара Делића током агресије НАТО-а на нашу земљу 1999.године, зашта му је одато признање.

Клуб  се ограђује и не одобрава изјаве које генерал Делић  даје за медије у оквиру предизборних активности, из којих издвајамо да је „са овом влашћу почела да пада крв и да падају главе у нашој земљи“,односно да је „на челу државе лудак и човек са осећајем ниже вредности“.
Сматрамо да се и на предизборним активностима мора поштовати достојанство сваке личности без обзира на лично и партијско опредељење. Апелујемо на  све грађане Србије да  изађу на предстојеће  изборе и изаберу појединце и странке у складу са личним и  политички ставом.

С поштовањем                                                                         Миломир Миладиновић
Председник  Скупштине