КГАС-ПОДРУЖНИЦА НИШ ОБЕЛЕЖИЛА 24.ГОДИШЊИЦУ АГРЕСИЈЕ НАТО

Клуб генерала и адмирала Србије – подружница Ниш обележила је 24. годишњицу

почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. Тема овогодишњег

обележавања била је „Да се не заборави”.

За разлику од претходних година, када је организован комеморативни скуп и полагање венаца, ове године је нишка подружница обогатила Јје програм организацијом већег броја активности. У сарадњи са Удружењем правника Србије и Правним факултетом из Ниша, Клуб генерала и адмирала Србије – подружница Ниш, 22. марта у Великој сали Универзитета у Нишу, организовала је трибину, под називом „Агресија НАТО на СРЈ међународно правни-војни аспект и последице агресије”. На трибини су говорили: професор др Небојша Раичевић о Међународном правном аспекту, генерал-пуковник у пензији Владимир Лазаревић о одбрани СРЈ од НАТО агресије и генерал-мајор у пензији Слободан Петковић о последицама агресије. Поред чланова подружнице и Удружења правника Србије, трибини су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са сарадницима, студенти и професори Правног и филозофског факултета, наставници историје средњих и основних школа, као и чланови удружења из Ниша.

У сарадњи са Нишавским округом, Народним позориштем, уз несебичну помоћ и подршку Команде Копнене војске, Клуб генерала и адмирала Србије – подружница Ниш, организовала је 23. марта у препуној сали Народног позоришта Ниш, Комеморативни скуп под називом „Да се не заборави”. На комеморативном скупу је поред пригодног програма, говорио и генерал-пуковник у пензији Владимир Лазаревић. Комеморативном скупу су присуствовали командант Копнене војске, припадници Гарнизона Ниш, начелник Нишавског управног округа Петар Бабовић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, чланови удружења која негују традиције српског народа, студенти и професори Правног и Филозофског факултета, као и ученици и наставници средњих школа.

Комеморативном скупу је присуствовало више од 600 гостију, међу којима највише студената и ученика. У склопу Комеморативног скупа, организован је посебан пријем за породице погинулих и рањене борце из Нишавског управног округа.

На дан обележавања почетка НАТО агресије 24. марта, делегација Клуба генерала и

адмирала Србије – подружница Ниш, положила је венац у касарни „Мија Станимировић”, посвећен свим погинулим борцима, а истог дана, код Нишке тврђаве, посвећен погинулим цивилним жртвама.

Све наведене активности Клуба генерала и адмирала Србије – подружница Ниш, пратили су представници средстава јавног информисања, како они са националном фреквенцијом, преко регионалних и локалних, тако и писани медији и интернет портали. Телевизије „Коперникус” и „Зона плус” су на основу снимљеног материја, 24. марта од 20 часова емитовале получасовне емисије.