РАДНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА СРБИЕ

Овогодишња редовна седница Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије, одржана је 5.априла у Дому Војске Србије у Београду. Седници су присуствовали чланови клуба, сарадници из других организација са којима Клуб сарађује, представници Војске Србије те пријатељи и поштоваоци припадника Клуба.

 

У складу са Програмом рада Клуба у Дому Војске Србије одржана је редовна годишња седница  скупштине Клуба генерала и адмирала Србије. На Скупштини о активностима поднели су извештаје Председник Скупшрине, председник Извршног Одбора и председници Надзорног одбора, Суда части и Статутарне комисије.

На седници Скупштине  усвојени су следећи закључци:

1. Комуникација између чланова и изабраних органа одвијаћe се електронским путем (СМС  и мејлом). Писане пошиљке од стране изабраних органа према члановима Клуба користиће се у изузетним приликама.
2.Клуб ће се у наредном периоду, преко медија и сарадњом са надлежним институцијама ,залагати за даљу афирмацију војничког позива и обнављање служења војног рока.
  3.Пружаћемо моралну и материјајну помоћ колегама и члановима Клуба осуђеним пред Хашким трибуналом или другим судовима.
4.Поводом обележавања 25.те годишњице агресије НАТО снага на нашу отаџбину формирати одбор за обележавање годишњице агресије. Тим поводом организовати округли сто у складу са могућностима, уз учешће чланова клуба и представника државних институција и научних установа.
  6.Сарадња са међународним организацијам у оквиру Међународне конференције  официра у пензији и резерви.
7.Даља афирмација Клуба кроз решавање статусних питања, израда пројеката од интереса за клуб али и државу.
8.Повећати чланарину за 100 динара месечно.
 

Радно председништво Скупштине Клуба