САОПШТЕЊЕ КЛУБА

 

 

У последње време све већи је број бивших високих војних руководилаца, не члановa Клуба, међу којима су неки правоснажно осуђени од стране судова Србије, који иступају у јавност на медијима, износећи под паролом „своје мишљење“, негативне податке о војсци и притом посебно истичу имена појединаца из редова генерала и адмирала Србије.

Својим не аргументованим изјавама о неким личностима који нису међу живима или против својих дојучерашњих сарадника блате успехе које ја наша војске постигла и која је и данас, као што је и била, основни фактор безбедности Србије. На тај начин воде својеврсни хибридни рат урушавајући углед Клуба, војске и Србије у целини.

Клуб генерала и адмирала Србије, као ванстраначко удружење бивших високих војних руководилаца ,међу којима су начелници Генералштаба наше војске, команданти стратегијских групација помоћници министра одбране, се ограђује од таквих паушалних оцена о догађајима, јединицама војске и појединцима и такве изјаве одбацује као неосноване. При том са жаљењем констатује да поједини медији ,ради гледаности и ради „истине“ злоупотребљавају националну фреквенциу да би обмањивали јавност.

Извршни одбор Клуба