НИШЛИЈЕ ПОСЕТИЛЕ КРУШЕВАЦ

Клуб Генерала и адмирала Србије – подружница у Нишу, је на основу  годишњег плана рада, за чланове подружнице организовала излет до Крушевца.Том приликом чланови подружнице обишли су споменик палим борцима и херојима са Кошара из састава 125.мтбр; 53.грб; 63.падбр и 72. спец.бр и положили венце.

У касарни Цар Лазар у пратњи команданта Расинске бригаде потпуковника Милоње Бубоње и команданта ЦУК АБХО потпуковника Сибина Динчића, чланови Клуба обишли су спомен собу 125.мтбр. Кроз спомен собу их је провео заставник прве класе  Ивица Лазић главни подофицир Расинске бригаде, некадашњи припадник 125.мтбр. Обилазећи спомен собу чланови клуба некадашњи припаднициПриђтинског корпуса евоцирали су сећања на дане борбе  и одбране границе од НАТО агресора што је за старешине Расинске бригаде и ЦУК АБХО било посебно драгоцено.

Након обиласка споменика и спомен собе 125.мтбр обишли су манастир Наупаре у истоименом селу у близини Крушевца. Кроз историју манастира „Наупаре“ који је саградио Деспот Стефан Лазаревић још 1380 године, девет година пре Косовског боја, водио их је Игуман Демаскин који је духовник овог манастира од 1971 године.

Након обиласка манастира у с.Наупаре у свом дому угостио их је пуковник у пензији Степановић Миломир некадашњи директор ВУ „Бреза“ и добровољац у Приштинском корпусу за време НАТО агресије као и при уласку наших снага у КЗБ.

Уз богато послужење весело дружење и евоцирања бројних успомена ратних другова завршили су једнодневни обилазак града Крушевца.

У знак захвалности за приређено гостопримство и пријатно дружење, генерал  Владимир Лазаревић у име подружнице Клуба уручио је породици Степановић.

Председник подружнице Ниш  генерал у пензији Жарко Лазаревић