Одлуке Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Скупштина Клуба генерала и адмирала Србије, дана 25. новембра 2010. године, са почетком у 11.00 часова, у сали 1 Градске општине Нови Београд, Булевар М. Пупина број 167, одржала је своју редовну годишњу седницу.

Уз присуство 106 чланова Клуба од укупно 189 чланова колико Клуб броји на дан одржавања седнице Скупштине (што је знатно више од једне трећине колико је прописано чланом 19. став 2. Статута) Скупштина је пуноважно усвојила следеће одлуке:

1. Усвојена је одлука о додели признања Клуба за 2010. годину:

као знак посебног признања за изванредну сарадњу и допринос на афирмацији Клуба,

додељује се ПОВЕЉА
– Љубомиру Домазетовићу, генерал-потпуковнику – постхумно.

за изванредну сарадњу и допринос раду и афирмацији Клуба,

додељује се ЗАХВАЛНИЦА:

– Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ – Чајетина;

– Градском одбору СУБНОР-а Града Београда;

– Дому Војске Србије у Нишу;

– Еколошком покрету Града Новог Сада;

– Редакцији листа „Правда“ – Београд;

– Телевизији „Галаксија“ – Чачак;

– Удружењу ратних добровољаца и потомака 1912-1918. – Београд;

– Фонду за социјално осигурање војних осигураника;

– Бранислави Божовић, службеници Градске општине Нови Београд;

– Бранислави Станишић, уредници Редакције „Танјуг“;

– Љубиши Диковићу, генерал-потпуковнику, команданту Копнене војске;

– Радету Ђорђевићу, главном уреднику Телевизије „Ресава“ – Свилајнац;

– Владиславу Станковићу, првом српском дворском калиграфу;

– Браниславу Петровићу, генерал-потпуковнику – постхумно и

– Миладину Манојловићу, уреднику Радио “Београда“.

2. Усвојена је одлука о прихватању Извештаја председника Скупштине о једногодишњем раду Клуба, са Извештајем председника Секције за друштвено статусни положај, као његовом саставном делу.

3. Усвојена је одлука о прихватању Извештаја председника Надзорног одбора Клуба.

4. Усвојена је одлука о измени Статута Клуба генерала и адмирала Србије у члану 3. став 1. Статута Клуба генерала и адмирала Србије, (број 01/1-43 од 15. децембра 2009. године), у делу којим се регулишу седиште и адреса Клуба, утолико што уместо речи: „Седиште Клуба је у Београду, Браће Југовића 19,…“ треба да стоји: „Седиште Клуба је у Београду, Савски трг 9, …“ и даље текст остаје непромењен, чиме су промењени седиште и адреса Клуба генерала и адмирала Србије.

5. Усвојена је одлука о повећању чланарине којом се месечна чланарина за чланство у Клубу генерала и адмирла Србије, почев од 1. јануара 2011. године, утврђује у месечном износу који одговара динарској вредности 30 (тридесет) обрачунских бодова за обрачун и исплату пензије.

6. Усвојена је одлука о солидарној помоћи Клуба генерала и адмирала Србије грађанима Краљева за отклањање последица земљотреса од 3. новембра 2010. године. Помоћ се одређује у висини месечне чланарине Клуба генерала и адмирала Србије за месец децембар 2010. године.

7. Усвојена је одлука о разрешењу и изборима у органима Клуба, при чему је вицеадмирал у пензији Миливоје Павловић, на лични захтев разрешен чланства у Извршном одбору Клуба. На упражњена места у Извршном одбору изабрани су: (1) генерал-мајор у пензији ПЕЈАК др ВЛАДИМИР, и (2) генерал-мајор у пензији СЛОБОДАН ПЕТКОВИЋ, док је за члана Суда части изабран генерал-мајор у пензији ВЛАДИМИР БРДАР.

8. Усвојена је одлука о усвајању Извештаја о реализацији Плана рада у 2010. години и усвајању Програма рада Клуба за 2011. годину.

Целокупан рад годишње седнице Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије одисали су конструктивном и радном атмосфером, умереним изјавама и дискусијама, позитивним приступом информацијама презентованим на самој седници као и оптимистичким очекивањима у погледу планова за наредни период.

На самој седници приступницу за чланство у Клубу потписала су тројица недавно пензионисаних генерала.

У време паузе у раду Скупштине, за чланове и госте, уприличена је свечаност отварања изложбе слика аутора Љубише Стојимировића, а по завршетку формалног дела седнице настављено је дружење уз пригодан коктел и разгледање изложбе.

Рад Скупштине пратили су и објавили извештаје новинари из: ТВ „Ресава“ из Свилајнца, ТВ „Галаксија“ из Чачка, Радио Београда – „Студио 202“, Редакције листа „Правда“, Листа „Борац“ и Гласила Удружења војних пензионера Србије „Војни ветеран“ из Београда. Поред информација, Радио Београд – „Студио 202“ објавио је и разговор са председником Скупштине Клуба, Љубишом Р. Стојимировићем и разговор са председником Извршног одбора Клуба, др Видојем Пантелићем.