КЊИГА ИСТИНЕ О ХРВАТСКОЈ ОЛУЈИ

Станко Нишић је научник који је написао документарни садржај из којег се на уверљив начин показује шта је „Олуја“. Књига има два међусобно повезана дела који говоре о историјском уводу у „Олују“ и други о самој операцији.

Нема хрватске прошлости нити будућности која није заснована односом према Србима пре свега њиховом уништавању и протеривању. Не би било 5. августа који Хрватска слави као дан победе да није било убијања и протеривања Срба. Данас нико озбиљан у свету не прихвата да су Срби окупирали Хрватску или је сами напустили са најлон кесом у рукама. Они који су протерани тамо су рођени и тамо су живели, рекао је на промоцији кљиге генерал-потпуковник у пензији мр Петар Шкрбић

Станко је доказао историјско постојање усташа који су окренути према Србима идеологизовано на бази католичанства изражено у феномену грамзивости, покатоличења, „повијесном праву“ да се протерују Срби, хрватској шовинсистичкој мегаломанији, неусахла потреба за српским територијама ван садашашњих граница Хрватске, вероломство више пута заборављено и поновљено, потенцирао је Шкрбић.

Да би преживелим Србима загорчали остатак живота у Хрватској је покренут кривични поступак за преко 25.000 Срба, да би од тога преко 21.000 било помиловано од кривичног дела оружане побуне, а преко 5.000 оптужено, окривљено или осуђено за дела ратних злочина које Интерпол лови по белом свету, написао је у рецензији Саво Штрбац који је уједно био говорник на промоцији Нишићеве књиге.