ДЕЛЕГАЦИЈА КЛУБА ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА ПОСЕТИЛА СВИЛАЈНАЦ

 

 

Делегација Клуба генерала и адмирала Србије у којој су били генерал Миломир Миладиновић, председник Скупштине Клуба, генерал Лука Кастратовић, председник ИО Клуба и генерал Винко Пандуревић, секретар ИО Клуба, 23.08.2017. године  посетила је општину Свилајнац. Представнике Клуба је примио председник општине господин Предраг Милановић и упознао их са основним историјским карактеристикама, привредним, економским, туристичким и другим потенцијалима Свилајнца, као и са радом Скупштине општине и органа локалне самоуправе.

Том приликом, председник Милановић, уручио је Клубу генерала и адмирала Србије као донацију, два персонална рачунара, који ће омогућити лакши и успешнији рад Клуба у будућности.

 

Председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије генерал Миладиновић, захвалио се на донацији и упознао је председника општине са организацијом, садржајем и начином рада Клуба и његовим тежишним активностима. Предложио је и облике будуће сарадње општине Свилајнац и Клуба генерала и адмирала Србије.

Покренута је идеја да се прва наредна радна седница Скупштине Клуба одржи у октобру у Свилајнцу.

 

Делегација Клуба је обишла град и посетила Природњачки центар Србије у Свилајнцу, јединствену научно-образовну  институцију у Србији и у овом делу Европе, која кроз спој науке, образовања  и туризма ради на популаризацији природних наука и промоцији научног туризма.