МИНИСТАР ОДБРАНЕ ПРИМИО ДЕЛЕГАЦИЈУ КЛУБА

 

Клуб генерала и адмирала подржава јачање Војске СрбијеМинистар одбране Александар Вулин примио је данас делегацију Клуба генерала и адмирала Србије у којој су били генерал Миломир Миладиновић, председник Скупштине Клуба, генерал Бранко Крга, члан Клуба и генерал Винко Пандуревић, секретар Извршеног одбора Клуба.

Клуб генерала и адмирала подржава јачање Војске СрбијеПредседник  Скупштине Клуба генерал Миладиновић је упознао министра Вулина са  програмом рада Клуба и активностима које је Клуб реализовао у току године из области политике одбране, националне безбедности наше земље и јачања оперативних способности ВС, као нестраначко струковно удружења које је заинтересовано за унапређење укупног система одбране и безбедности Србије. Такође делегација Клуба је упознала министра и са одређеним проблемима са којима се Клуб суочава у свом раду, те о питањима из области побољшања статуса пензионисаних војних лица, неговања традиција и сарадње Клуба са другим сродним удружењима.

Клуб генерала и адмирала подржава јачање Војске СрбијеМинистар Вулин се посебно интересовао о активностима Клуба и изразио је подршку Клубу и обећао још бољу сарадњу у реализацији задатака од општег и заједничког интереса. „И ви сте део наше Војске – рекао је министар Вулин – јер сте својим радом на високим дужностима допринели да она буде данас оно што јесте и ми желимо да ту припадност осећате и даље, као бригу државе о вашем статусу“.

Клуб ће убудуће моћи као струковно нестраначко удружење активно и перманентно да учествује у изналажењу што бољих решења у систему одбране Републике Србије, од интереса за целокупно друштво. Истовремено Клуб може очекивати унапређење статуса и положаја својих чланова и војних пензионера уз свесрдну помоћ министарства одбране у целини.

Делегација Клуба је изразила своје задовољство што је наишла на разумевање од стране министра Александра  Вулина, и том приликом му уручила Плакету Клуба генерала и адмирала Србије.