ИНФОРМИСАНЈЕ ЧЛАНОВА КЛУБА О АКТУЕЛНОСТИМА КОД НАС И У СВЕТУ

 

У Дому ВС у Београду организовано је информисање чланова  Клуба генерала и адмирала Србије. О ситуацији у свету, са посебним освртом на стање у региону и оружаним сукобима у Украјини и на Блиском Истоку говорио је државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић. У светлу последњих дешавања било је речи и о Косову и Метохији.

Државни секретар Старовић и помоћник министра одбране Синиша Радовић су, затим, одговорили на постављена питања генерала и адмирала која су се односила на лечење у војноздравственим установама, немогућности да се војни осигураници лече и у цивилним здравственим установама, о потреби да се војне пензије из РФ ПИО врате у Фонд за СОВО, о неоправданом постојању више категорија војних пензија, актуелној стамбеној ситуацији и додели станова путем,“брзих прстију“ и другим пензионерским темама.

Генерал Миладиновић је државном секретару Старовићу на крају уручио Медаљу српских генерала, значку Клуба и књиге о агресији НАТО-а на СРЈ, чији су аутори чланови Клуба.

У другом делу информисања, чланове Клуба је председник Миломир Миладиновић обавестио о Плану обележавања 25-годишњице агресије НАТО-а на нашу земљу и предстојећим изборима у оквиру Клуба генерала и адмирала Србије, са предлогом кандидата за највише дужности.