POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK U PARKU PRIJATELJSTVA

Beograd, 24. mart 2011. (TANJUG, KGA PRESS) – Na spomenik “Večna vatra”u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, danas su položeni venci i odata pošta svim žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine.

Sa komemorativnog skupa, kome je prisustvovalo oko 200 građana, upućen je apel vlastima da upale “večnu vatru” na spomeniku, u slavu branilaca otadžbine i izgrade trajni spomenik “žrtvama NATO agresije”.

“Imamo moralno pravo i dužnost bez obzira na teškoće, da se borimo protiv prekrajanja istorije i zaborava, za istinu, suverenitet I slobodu otadžbine”, rekao je general Luka Kastratović.

On je, u kratkom obraćanju okupljenima, naglasio da “nas na to obavezuju žrtve NATO agresije i celokupna srpska istorija”.

Povodom 12. godišnjicebombardovanja, senim apoginulih poklonili su se i poštu odali članovi delegacije Kluba generala i admirala Srbije, koju je predvodio general Ljubiša Stoimirović.

Vence su položile I delegacije Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR), Saveza rezervnih vojnih starešina Srbije i Beograda.

Poštu žrtvama su odali i predstavnici Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, Udruženja ratnih dobrovoljaca, Udruženja mirnodopskih i ratnih vojnih invalida i nevladine organizacije Beogradski forum za svet ravnopravnih i Pokreta za Srbiju