ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК У ПАРКУ ПРИЈАТЕЉСТВА

Београд, 24. март 2011. (ТАЊУГ, КГА ПРЕСС) – На споменик “Вечна ватра”у Парку пријатељства на Новом Београду, данас су положени венци и одата пошта свим жртвама НАТО бомбардовања 1999. године.

Са комеморативног скупа, коме је присуствовало око 200 грађана, упућен је апел властима да упале “вечну ватру” на споменику, у славу бранилаца отаџбине и изграде трајни споменик “жртвама НАТО агресије”.

“Имамо морално право и дужност без обзира на тешкоће, да се боримо против прекрајања историје и заборава, за истину, суверенитет И слободу отаџбине”, рекао је генерал Лука Кастратовић.

Он је, у кратком обраћању окупљенима, нагласио да “нас на то обавезују жртве НАТО агресије и целокупна српска историја”.

Поводом 12. годишњицебомбардовања, сеним апогинулих поклонили су се и пошту одали чланови делегације Клуба генерала и адмирала Србије, коју је предводио генерал Љубиша Стоимировић.

Венце су положиле И делегације Савеза удружења бораца народноослободилачког рата (СУБНОР), Савеза резервних војних старешина Србије и Београда.

Пошту жртвама су одали и представници Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, Удружења ратних добровољаца, Удружења мирнодопских и ратних војних инвалида и невладине организације Београдски форум за свет равноправних и Покрета за Србију