Саопштење Клуба генерала и адмирала Србије о информисању од 6. јуна 2011.

Дана 6. јуна 2011. године у организацији Министарства одбране и Клуба генерала и адмирала Србије, у  реновираној Великој ратној сали старог Генералштаба, министар одбране, господин Драган Шутановац информисао је чланове Клуба генерала и адмирала Србије.

Информисању су са министром одбране Србије присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-пуковник  Милоје Милетић и чланови Колегијума министра одбране.

Министар одбране је упознао пензионисане генерале и адмирале о реформи Војске Србије, стању у Војсци, проблемима и даљим плановима.

У име Клуба генерала и адмирала Србије захвалио се председник Скупштине клуба, генерал у пензији Љубиша Стојимировић. Уз захвалност министру, председник Скупштине клуба је нагласио да након десетак година ово представља прво информисање на нивоу министра одбране и изразио наду да ће овакав вид сарадње постати традиција. Такође, истакао је да чланови Клуба Војску Србије доживљавају својом и радују се свим њеним успесима и због чињенице да су и лично значајно допринели њеним темељима.

У другом делу информисања, министар одбране је одговорио на више питања од битног значаја за пензионисана војна лица и њихове породице. Највећи број питања односио се на могућност превазилажења нерешеног статуса и отклањања правне неједнакости у коју су не својом кривицом доведени војни пензионери. Уз исказано разумевање за наведене тешкоће, са одређеном дозом опреза и уздржаности у прогнозама успешног решавања наведених проблема, образлажући то и недостатком финансијских средстава, министар одбране је оставио могућност да се кроз даљу сарадњу Министарства одбране и Клуба генерала и адмирала Србије ради на превазилажењу насталих проблема.

Клуб генерала и адмирала Србије и овом приликом изражава задовољство информисањем  и исказује своју спремност за  унапређење даље сарадње.

Клуб генерала и адмирала Србије