У славу Војводе Вука

Поводом 95. годишњице од јуначке смрти Војводе Вука, команданта најславнијег добровољачког одреда Српске војске у оба балканска рата и у Првом светском рату, на споменик хероју у Београду венце су 29. новембра положиле делегације Удружења ратних добровољаца 1912. – 1918, потомака и поштовалаца, Клуба генерала и адмирала Србије и изасланика одбране Француске и Чешке.

На свечаности испред споменика, председник Удружења ратних добровољаца др Видоје Голубовић уручио је војним изасланицима спомен-књигу о Војводи Вуку и спискове ратних добровољаца из Француске и Чешке који су се борили у саставу Српске војске у ослободилачким ратовима Србије од 1912. до 1918. године.

После помона Војводи Вуку и свим добровољцима који су пали у борбама за слободу Србије, одржаном у Вазнесењској цркви, у Парохијском дому на Врачару приређена је и Свечана академија. Том приликом председник др Видоје Голубовић уручио је Захвалницу Удружења ратних добровољаца, потомака и поштовалаца Клубу генерала и адмирала Србије за вишегодишњу сарадњу. Признање је примио генерал-мајор у резерви Душан Војводић.

У богатом програму врхунског уметничког нивоа, какав се у нас ретко виђа, евоцирана су сећања на неустрашивог јунака Војина Поповића, у народу познатијег као Војвода Вук.