АКТИВНОСТИ ОБЕЛЕЖАВАЊА 13. ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ 1999. ГОДИНЕ

Независна, нестраначка удружења – Клуб генерала и адмирала Србије, Београдски форум за свет равноправних и Савез удружења бораца народно-ослободилачког рата (СУБНОР) Србије и ове године организују комеморативне активности поводом 13. годишњице од почетка  агресије НАТО против Србије – СР Југославије:

А) АКТИВНОСТИ ОБЕЛЕЖАВАЊА 13. ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ 1999. ГОДИНЕ

1. У петак, 23. марта 2012. године, у 11,00 часова одржаће се Округли сто на тему  „Косово и Метохија – 13 година после НАТО агресије“.

2. Истог дана у 13.30 часова одржаће се премијера филма „Од Багдада до Београда“, канадских аутора Радослава Огњеновића, редитеља и Скота Тејлора, новинара и публицисте.

Обе активности одржаће се у Амфитеатру Сава Центра, Нови Београд, улаз из улице Милентија Поповића бр. 9.

3. У суботу  24. марта 2012. године, у 12,00 часова, организатори, друга       удружења грађана и појединци, положиће венце и цвеће на Споменик „Вечна ватра“, на Ушћу, Нови Београд.

Поред ових, централних активности, Клуб генерала и адмирала Србије ће организовати и следеће :

– У суботу, 24. марта 2012. године, у 11.00 часова делегација Клуба ће положити цвеће на споменик погинулој деци у НАТО агресији, на Ташмајдану.

– Делегација Клуба ће положити цвеће на отварању Спомен-обележја свим жртвама ратова на просторима бивше Југославије  од 1991. до 1999. године, на Савском тргу (према протоколу града Београда).

– На Округлом столу учествоваће и пензионисани генерали из Чешке, представници удружења „Војници против рата“, на челу са председником Удружења, генералом Јури Буресом. Домаћин овој делегацији биће Клуб генерала и адмирала Србије. Поред напред планираних активности са делегацијом ће се размотрити питање сарадње Клуба генерала и адмирала Србије и удружења „Војници против рата“ из Чешке.

Част нам је да Вас позовемо да присуствујете овим комеморативним догађајима како бисмо на тај начин исказали поштовање многобројним људским жртвама НАТО агресије и послали поруку мира.

Б) АКТИВНОСТ ОБИЛАСКА ЈЕДИНИЦА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У САРАДЊИ СА УПРАВОМ ЗА ТРАДИЦИЈУ, СТАНДАРД И ВЕТЕРАНЕ МО

По Плану Клуба генерала и адмирала Србије у 2012. години, а у сарадњи са Управом за традицију, стандард и ветеране Министарства одбране, организујемо обилазак 3. бригаде Копне војске и њене базе „Шушњак“, дана 27. марта 2012. године.

Полазак је у 06.00 часова са Савског трга 9 (код Главне железничке станице, испред СУБНОР-а), где треба доћи најкасније до 05.50 часова.

Молимо заинтересоване да се пријаве секретару Клуба, до 23. марта, на телефон 064/5057196 (радним даном од 10.00 до 19.00 часова).

 

ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ КЛУБА
генерал-потпуковник у пензији
Љубиша Стојимировић, с.р.

Број 9-1
12. марта 2012. године