ПРАВНИ ЗЛОЧИН ХАШКОГ ТРИБУНАЛА

За Клуб генерала и адмирала Србије, срамна пресуда Хашког трибунала да хрватске генерале и државни врх Туђманове Хрватске ослободи командне и сваке друге одговорности за злочине у операцији хрватске војске „Олуја“ и протеривање преко 220 хиљада Срба из Крајине представља правно насиље, најтежу повреду међународног права и нови злочин против српског народа са опасним последицама по мир и безбедност у региону.

Уместо да суди на основу неоспорних доказа и предочених чињеница тај суд је још једном доказао да по сваку цену, против Србије и њених народа, покушава да напише политичку историју грађанских ратова на простору Балкана.

Међународни кривични трибунал за бившу Југославију (МКТЈ), тзв. Хашки трибунал, изнедрио је још један црни бисер – преиначио је првостепену пресудуу од двадесет четири и осамнаест година затвора за удружен злочиначки подухват и ослободио је хрватске генерале сваке кривице. Они су извршавали легитимне задатке! Они не сносе никакву кривицу што је при томе масакрирано више хиљада спрских цивила и протерано преко 220.000 Срба – држављана Хрватске – са територије Хрватске!

То је једини суд који сам утврђује правила по којима суди и који та правила мења кад год му је затребало. Тужилаштво је, од почетка свог рада, мали део својих капацитета ангажовао за истраживање злочина над Србима, а све остале капацитете за истраживање злочина Срба. Ни то није било довољно, јер сазнајемо да су прикупљени докази о злочинима над Србима уништавани. За то нечувено дело још нико није одговарао! По захтеву тужилаштва трибунала израђене су фалсификоване историје српског народа.  Хашки трибунал је измислио и некакав бхс језик. То је једнако тврдњи да постоји аае (амеруичко-аустралијско-енглески). У тамницама Хашког трибунала, или од последица боравка у њему, смрт је нашло 14 затворених Срба!. Ни за то нико није био крив. О односу оштрине пресуде над Србима и пресуда над несрбима сувишно је више и да се говори.

Својим укупним радом Хашки трибунал се легитимисао као политичко оружје против Српског народа и изгубио сваки кредибилитет као правосдна установа. И не само то. Хашки трибунал је својим радом довео у питање и кредибилитет свог творца – Савет безбедости Уједињених нација који је једини одговоран за рад Хашког трибунала.

По оцени Клуба генерала и адмирала Србије то су ваљани и довољни разлози да надлежним државним органима предложимо:

1. Да се од Савета безбедности Уједињених нација као оснивача затражи ревизија свих пресуда Хашког трибунала и размотре последице тих одлука по мир, поверење и безбедност у региону и свету;

2. Да се да пуна подршка одлуци председавајућег Генералном скупштином УН Вуку Јеремићу да се о раду и последицама  пресуда Хашког трибунала расправља у пленуму Генералне скупштине на највишем међународном нивоу.

3. Да Влада Србије формира оперативни тим за сву правну и другу помоћ за одбрау оптужених Срба у Хагу и заштиту њихових људских права.

4. Да се на највишем државном нивоу размотре одлуке и последице ослобађања хравстких генерала по мир, поверење и добросуседске односе и предузму ефикасне мере за заштиту националних и државних интереса Србије у међународним организацијама, у дипломатском, економском, културном и спротском домену.

Клуб генерала и адмирала Србије