Приказ књиге „Злочин у рату геноцид у миру“

У малој сали Коларчевог народног универзитета представљена је књига: Злочин у рату, геноцид у миру. Аутори: Владислав Јовановић, генерал Слободан Петковић и академик Слободан Чикарић. Слушаоци који су испунили салу могли су да чују од аутора битне карактеристике садржаја у књизи.

slika-4812Владислав Јовановић: Бомбардовање  СРЈ 1999. без сагласности Савета безбедности  је злочин извршен после домонизације српског народа и Србије. Намера је да се Срби баце на колена, да се Београд сравни са земљом чиме би се осветили Србима „кривцима за оба светска рата“.  Прање савести, ћутање о нуклеарном отпаду и порицање злочина је доказано у књизи.

 

 

 

slika-4912Слободан Чикарић је рекао да је бачено 15 тона уранијума 238 који садржи честице плутонијума 239 које се налазе у уранијумовој прашини. Тиме је угрожен биолошки свет у рејонима падања тих честица које изазивају канцере и мутацију гена. Умирање људи је повећано одмах након бомбардовања, а нагли скок смртности настаје 2006. године што је поуздан индикатор о дејству осиромашеног уранијума који је употребљаван током бомбардовања СРЈ, а нарочито на Косову и југу Србије. Радиоактивна прашина узима се преко дисања, пића (нарочито воде) и путем исхране. Велико је повећање леукемије и канцерогених оболења које уверљиво говоре да је геноцид на делу.

slika-4712Плећаш Илија, директор института Винча захвалио се ауторима,а посебно генералу Петковићу с којим је имао непосредну сарадњу током бомбардовања, јер је постојала опасност да буде бомбардован нуклеарни реактор у Винчи.

Ковачевић Радомир директор института одржао је филозофски трактат о злочинцима и њиховим делима.

Питања која су постављали слушаоци показала су велико интересовање за ову проблематику. Међу питањима је било и таквих која показују до које мере је агресорска пропаганда постигла своје циљеве.

Књига кошта 1000 динара и може се набавити код издавача „Службени гласник“ Србије.

 

Приказ књиге:

slika-4612„Злочин у рату геноцид у миру“ је књига објaвњена у едицији Друштво и наука. Издавач је „Службени гласник“ и Друштво Србије за борбу против рака.Аутори: Владислав Јовановић: АГРЕСИЈА НАТО НА СРРЈ ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ; Слободан Петковић, генерал: НУКЛЕАРНА АГРЕСИЈА КАО КООМПОНЕНТА ВОЈНЕ АГРРЕСИЈЕ НАТО-а НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ, РАТНИ ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЧОВЕЧСНОСТИ; проф др Слободан Чикарић: „МИЛОСРДНИ АНЂЕО НА БАЛКАНУ „ПРЉАВИ“ РАТ И РАК.

Књига обилује подацима и аргументима о припреми агресије, сатанизацији Срба, употреби муниције са осиромашеним уранијумом и распростирању радиоактивног отпада, о болестима изазваним употребом и ширењем гте врсте муниције. Илустрована је фотографијама и табелама. Белешке о ауторима дају битне податке из којих се види њихов живот и рад.

 

Book Review:
„The crime of genocide in the war in peace,“ the book was published in the edition of Science and Society. The publisher is the „Official Gazette“ and the Serbian Society for the fight against cancera. Autori: Vladislav Jovanovic: NATO aggression on depleted uranium way FRY, Slobodan Petkovic, General: NUCLEAR MILITARY AGGRESSION AS KOOMPONENTA AGRRESIJE NATO against Yugoslavia, war crimes against humanity; Professor Slobodan Čikarić: „Angel of Mercy in the Balkans“ dirty „WAR AND CANCER.
The book is rich in information and arguments about preparing aggression, demonizing the Serbs, the use of depleted uranium munitions and dispersal of radioactive waste, the disease caused by the use and dissemination gte ammunition. Illustrated with photographs and tables. Notes on the authors provide important data showing their life and work.

 

slika-5012Слободан Петковић, генерал, члан Клуба генерала и адмирала Србије представио је уверљиве податке о употреби осиромашеног уранијума путем бомбардовања тенкова. Меци израђени од уранијума који се распрскавају после дејства расули су по Србији и Балкану радиоактивни отпад који ће да траје 4,5 милијарди година. Контаминирани рејони су  идентификовани, а нарочито на југу Србије. Ширење радиоактивне прешине тешко је лоцирати. Американци су знали какве су последице употребе уранијума 238, јер су својим војницима припадницима КФОР-а давали опрему за идентификацју радиоактивности. И поред тога носиоци бомбардовања били су упознати са дугорочним последицама уранијумовог деловања на ширење канцерегоених оболења. Трајне последице и њихово дејство представљају геноцид у миру и то је злочин без дилеме, истакао је генерал Петковић који је предложио опсежне мере за превзилажење тешке ситуације и ублажавање њиховог патогеног дејства по људе и животну средину.