ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ОД НИРНБЕРГА ДО ХАГА

У Руском дому (храму културе) 12. марта 2013. промовисана књига „Од Нирнберга до Хага поуке историје“ коју је прошле године издао Београдски форум за свет равноправних. О књизи су говорили др Јелена Гускова, проф. др Борис Кривокапић, проф. др Јелена Ђ. Лопичић-Јанчић, др Оливер Антић, представљен као саветник председника Србије Томислава Николића и адвокат Милан Вујин који је бранио генерала Галић Станислава. Вешти, елегантни и увек насмејани водитељ био је Живадин Јовановић.

Ова доста интересантна и оригинална књига настала је као штиво са Међународне конференције „Нирнбершки процес – поуке историје“ која је одржана у Београду 18. јуна 2011. године у организацији, Београдског форума за свет равнопрвних, Савеза удружења бораца Народноолободилачког рата Србије и Клуба генерала и адмирала Србије.

Промотери су истакли да је књига значајан допринос незабораву историје коју обележава неправда и неправо оличено у Међународном суду за кривична дела у бившој Југолсавији (Хашком трибуналу) који се по својој суштини и неутемељености у праву потпуно разликује од Нирнбершког суда који је био основан да суди иделогији фашизма и нацизма, а који има суштинску грешку неправде јер није обухватио злочине који су учињени над Србима нити је обухватио злочине које су починили савезници. Хашки трибунал је отишао у дубљу једностраност јер постављен на погрешној основи оријентисан да суди углавном Србима чиме је отишао у неподношњиву неправду која се може објаснити само намерама, а не грешкама. Проф. др Оливер Антић представио је у кратким цртама све ауторе у књизи који су на својеврстан начин потврдили правну погрешност и неправу праксу овог политичког суда.

Књига кошта 500 динара и може се поручити преко Београдског форума за свет равноправних: Сремска број 6, IV спрат 11000 Београд, Србија. Радно време:
од 9-15 сати од понедељка до петка. Телефон: 011/ 32 83 778 ; 011/ 32 83 763
Електронска пошта: beoforum@gmail.com